Vangen, koken, pellen

Niets zo heerlijk als door de branding te sjokken, een duwnet in je handen en de zilte zeelucht in je neus en met een beetje mazzel de zon in je gezicht.  Garnalen vangen betekent niet alleen een gratis delicatesse, het is een beleving. Of je nou langs de kust loopt met kinderen, vrienden of gewoon in je eentje op zoek bent naar rust en ritme , het zelf vangen van garnalen is een ode aan eenvoud en traditie.

En dan... thuiskomen met een emmer vol garnaal, de pan op het vuur zetten en samen aan tafel gaan om te koken, pellen en tenslotte proeven. De geur van verse garnaal, het knusse geklets tijdens het pellen, het langzaam vullen van het kommetje; het is niet alleen lekker, het is ouderwets gezellig. Een activiteit waarbij niemand op z’n horloge kijkt en iedereen wat te doen heeft.

Zelf garnalen vangen, koken en pellen is puur, ambachtelijk en verbindend. Je eet niet zomaar iets uit de zee – je beleeft het van A tot Z. En dát proef je.